Postingan

Menampilkan postingan dari 2011

TRIVIA: The Crazy Random Interview about Movies

Gambar
by Joe & Ray
Semuanya berawal dari SMS Ray yang mengomentari “The Tree of Life” Palm d’Or Cannes 2011. As people say: you never know when the craziness start, kita berdua juga ngga nyangka SMS itu bakal berlanjut jadi semacam quiz ngaco tentang film.
Tentang “The Tree of Life” yang disanjung-sanjung di Cannes kemarin... Ray: Kuat dari banyak segi. Bikin speechless. Joe: Err, belom nonton tuh. Tapi kayaknya bagus. I mean, it’s Terrence Malick! Hampir jadi mirip James Cameron, bikin film 10 taon sekali tapi hasilnya... BANG!
Emang ceritanya tentang apa?(berhubung Joe belom nonton, maka Ray yang akan ngejelasin) Ray: Sebenarnya filmnya nda rumit (rupanya ybs menolak untuk jadi spoiler). Intinya tentang nilai kehidupan dilihat dari 2 sisi, Cuma gaya penceritaannya itu... MAMAMIA!
Di Hollywood ada joke: You could win Oscar only if you dare to be naked in front of the camera. Comment? Ray:Disagree. Ada yang ngga bugil tapi tetep bisa dapet Oscar. Meryl Streep on Doubt (as a nun. Certainly can’t…

Film Asik: Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2

Gambar
I was about physically cry. A lot. Like a baby. Totally. Duh.
Ini adalah film yang paling gw tunggu tahun ini. The final movie of one of the greatest franchise FOREVER! Setelah perjuangan panjang nge-tweet kesana-kemari dengan harshtag #IndonesiaWantsHarryPotter , akhirnya mimpi itu kesampaian juga. Thank you Potter fellas around the globe. Now Indonesia could watch Harry Potter!
Apa yang bisa gw bilang? Special effect yang keren, nuansa yang jelas lebih dark, mature dan a bit bloody than the previous movies – plus acting dari para casts nya yang total! Sebagai Potter fan yang udah baca bukunya, gw 75% puas. Yah, dibandingin film-film sebelumnya, harus gw akui, this one is the closest version on the book.
Gw sebenarnya suka sebel sama orang-orang yang Cuma nonton, tapi ngga baca bukunya. Sorry, I don’t think they’re really a Potter fan. Harry Potter books are ten thounsands greater than the movies. Mereka Cuma nangkep yang disajikan di layar sementara kita yang udah baca bukunya, past…

Film Asik: Wu Xia (Dragon)

Gambar
Zack Snyder SHOULD watch this!
Gw nonton film ini minggu lalu, tanggal 20, pas sepupu gw ulang tahun. Ceritanya diajakin nonton gitu. Sebagai orang yang ngga pernah nolak gratisan, otomatis ajakan itu gw terima.
Awalnya agak bingung pas ke bioskop lagi setelah 6 bulan mencoba memuaskan diri dengan DVD bajakan dan donlotan film. Apalagi pas tau ternyata yang ada hanya film Asia (which I’m not so into them) dan film lain yang judulnya Something Borrowed (yang bikin recapnya pun gw males).
This film started with the x factor. Cleverly plotted. Akting Donnie Yen sebagai seorang master martial art yang menyamar sebagai ordinary people lumayan impressive. Takeshi Kaneshiro was so different in this movie – a brand new him I should say, the mature yet comical version. Ceritanya sebenarnya nggak inovatif banget, tapi dikemas dengan cara yang beda. Gw suka timing dari film ini yang nge-switch posisi the x factor – yang biasa muncul di explanatory section just after the climax, kini nongol di aw…

Film Asik: Priest

Gambar
Paul Bettany on another “fight-against-evil” movie. Classic but no classy!
Di akhir Da Vinci Code, diceritain kalo Silas si pastor albino yang hobi nyiksa diri sendiri itu mati ketembak. Salah. Dia sebenarnya masih hidup dan mutusin balik ke tuan yang satunya lagi (Alfred Molina sepertinya udah gerah buat make baju uskup lagi yang lumayan sempit di perut itu). Kali ini tuannya si Christopher Plummer. Dia dikasih tugas baru yang lebih menantang, ngeburu vampir coy! Jreeng jreeeng! Dia pun mutusin buat kombo dengan Maggie Q (yang udah pengalaman main tembak-tembakan – thanks to Misison Impossible III), plus dengan semangat ala Underworld, tapi malah nyasar ke set Tron!
Dan buat tetep ngingetin penonton kalo dia adalah Silas (meskipun disini dia Cuma disebut “Priest”), Paul Bettany pake tanda salib segede tiang di jidat. Parahnya Maggie Q juga ikutan.
Setting – oke. Special effect, cukup fancy dan up to date. Rupanya sutradara Scott Charles Stewart sadar kalo buat bikin film yang laku zam…

HELLO HOLI[DOOM]DAY!

Gambar
The popular prophecy told us the end of everything – the doomsday – is on its way coming around December 2012 – which is actually next year. Well, for me it wouldn’t be next year. It is now. It is happening. Yes, seriously.
I had posted another story about doomsday before. In that post, I crowned the early of 2011 as the era of failure, hard work and no achievement. Sadly, now I have to crown the middle of 2011 with the same title. Welcome to my the depression era! Woohoo!
My life has currently turned into a gloomy version of Rachel Berry’s on mid season of Glee. Being rejected all over by everyone. I thought my condition couldn’t get any worse. Check these out:

In the first place, I supposed to have my internship program by now (from June to August. The summer vocation, yeah), but I didn’t get one. I must say I was being idealistic. I refused all chances to work as Graphic Designers. It was simply because I wanted to work in my related field: Cinematography. I was cheated myself a bit. …

My [Current] Bucket List

Firstly, some of you might wonder what is a bucket list. Well, obviously it isn’t a piece of paper you bring when visiting a grocery store. Or your mother list of pancake recipes. I’m getting silly here, so let’s just cut it off. 

Abucket list, is your list of wishes. The jargon literally taken from the movie with the same title “The Bucket List” starring Anthony Hopkins (if I’m not mistaken). Technically, you put in all the things you wish to have, everything you wish to do. Let’s say “The Bucket List” is a list you would love to give to Santa on Christmas.

I’ve been thinking recently, and I thought maybe it’s good idea to share my own bucket list online. Probably I might find someone (let’s called that stranger “The Fairy Godmother”) who likely to grant me all of that. You never know when your lucky day is. So, [finger crosses] let’s start.
"Joe's Bucket List" 
1.MILLIONS of MONEY to effort my study abroad. Yes, I’m dying for this. I always wanna go abroad, since in junio…

The List That Should Not Be Published

In June 2012, Ray and I are going to celebrate our 10 years anniversary of friendship. It's been a decade! Plus 6th Anniversary of The Ultimate Tambios (T.U.T) – our singing trio. Time went so fast! We’re grown up men now. I realize that this celebration sounds pretty awkward for most men or BFF, but I feel like we REALLY SHOULD celebrate something that special called friendship. Simply because it’s hard to find real friends these days,  in this era where egoism reigned every single person in the planet. I’ve told them so many times, I don’t think I could survive this crazy life without my boys around.
We have had bittersweet moments, and not to mention another tons of craziness. All those laughs, jokes and sadness... Today the six of us (to know who we are, just check my Facebook profile. I had enlisted all of them in “BFF”) have been separated in different parts of the world. The only way we could keep in touch is through internet (thank heaven for that thing). For  next year cel…

KEJADIAN LUCU HARI INI – 31 Mei 2011 (Part II